fredag 16. mars 2012

Få nyheter servert med klar tale!


Synes du det er vanskelig å forstå det som står i avisen? Er det mange lange, tunge setninger? Finner du mange ord du ikke er sikker på at du forstår? Dette er ikke uvanlig. I norskundervisningen bruker man i stor grad lærebøker. Tekstene i disse bøkene er tilpasset et språknivå. Setningene er korte, ordforrådet er forenklet og innholdet er nøye forklart. Slik er det ikke med avisstekster og andre autentiske tekster. At en tekst er autentisk betyr at den er ekte. En avistekst er ekte fordi den er trykket i en avis med formål å informere leseren. En tekst i en lærebok for norsk er ikke autentisk fordi den er forenklet, og har som hovedmål å lære deg innholdet og utvikle språkferdighetene dine.

Men, det at du synes at avisstekster er vanskelige betyr ikke at du skal la være å lese aviser. For å venne deg til å lese nyheter kan du lese avisen Klar Tale. Denne avisen er Norges eneste lettleste avis. Avisen kommer ut i papirutgave hver torsdag. Du kan finne avisen på en del biblioteker, eller du kan abonnere på avisen og få den hjem i postkassen. Et halvårsabonnement koster 240 kroner, og ett års abonnement koster 480 kroner. Du kan også lese nyheter på Klar Tale sine nettsider (Klartale.no).

Hva venter du på? Få nyhetene servert med klar tale.

1 kommentar:

  1. Jeg elsker denne avisen, og har lært mye norsk med den.
    Hver uka pleide jeg å lese avisen på norskkurs. Jeg er ferdig nå. Fikk B1 nivå på eksamen. :)
    Men jeg leser fremdeles Klar Tale på biblioteket her i min by. Der er koselig å besøke biblioteket hver uka for å lese den og andre lesestoff.

    SvarSlett