fredag 17. mai 2013

Gratulerer med dagen!
 

Jeg ønsker dere alle en riktig god 17. mai. I dag feirer vi Norges nasjonaldag. Vi feirer at vi fikk vår egen grunnlov i 1814, etter å ha vært i union med Danmark i mer enn 400 år. Dette var stort for Norge og feiringen av nasjonaldagen er ekstra stas. I 1814 var vi en ung nasjon. Selv om vi etter kort tid havnet i union med Sverige, begynte vi i 1814 veien mot å bli et selvstendig land med en egen kultur og sterke tradisjoner. I 1821 fikk vi det norske flagget som vi i dag flagger med. Vi fikk et norsk flagg i rødt, hvitt og blått. Et flagg vi i dag er veldig stolte av. Dersom du vil lese mer om hvordan det norske flagget ble til, kan du se her.

 

I dag kan vi også rette en ekstra takk til forfatterne Henrik Wergeland og Bjørnstjerne Bjørnson som har spilt en viktig rolle for at vi i dag feirer Norges nasjonaldag med barnetog og folkefest. De var med på å bygge nasjonen, og har mye av æren for at vi fikk frem barna i feiringen av nasjonaldagen. Og selv om vi alle er glad i Norge og 17. mai og synes det er viktig å markere Norges grunnlov, er denne dagen ekstra spesiell for barna.

 

Nå håper jeg at du går ut og utnytter det flotte været vi har fått i dag, og feirer Norges nasjonaldag. Jeg håper du har øvd på Norges nasjonalsang "Ja, vielsker". Om du trenger å friske den opp litt kan du se på videoen nedenfor.


Gratulerer med dagen, Norge! :)
 
 


 

2 kommentarer:

  1. Ja, vi elsker Bjørnson og Wergeland:-)Vi får ta Wergeland et tak etter 17. mai, tenker jeg.Han ble litt i bakevja,men vi kan jo ikke klare alt her på 8. trinn.God langhelg!
    Tove

    SvarSlett
  2. Jepp! Vi må jo snakke litt om Wergeland også! Nyt den siste feriedagen :-)

    SvarSlett