torsdag 31. oktober 2013

Halloween - lykt i høstmørketJeg har alltid hatt lyst til å lage en grasskarlykt. I år gjorde jeg det endelig. Nedenfor ser du bildene fra prosjektet.
Først fant jeg et gresskar med fin form og uten mange sår og skader. Jeg valgte å lage lykten ute siden det kan bli en del søl når man skal rense gresskaret.

 Deretter skar jeg av toppen på gresskaret. Jeg synes det var vanskelig å få kanten så jevn som jeg håpet, men det gikk ganske greit.

Etter å ha tatt av toppen må du rense gresskaret. Du må fjerne fruktkjøttet og frøene. Om du vil kan du lage gresskarpai eller gresskarsuppe av innholdet. For meg ble dette for klissete. Neste gang skal jeg prøve å bruke innholdet bedre.

 

Når gresskaret er renset, laget jeg et ansikt på gresskaret. Det er lurt å tegne opp mønsteret på forhånd. Det tenkte ikke jeg på så jeg måtte lage det mens jeg skjærte. Det gikk også bra, men neste gang tegner jeg mønsteret på først.


 Litt etter litt fikk gresskaret mitt et ansikt. Og på en, to, tre... ble resultatet slik. Ikke det proffeste gresskaret jeg har sett, men jeg er veldig stolt. Min aller første gresskarlykt.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar