onsdag 1. januar 2014

Snakk, smil og vær glad!Jeg tror alle mennesker er født med en liten stemme i kroppen som forteller oss at vi skal gjøre ting riktig. For noen av oss er denne stemmen så sterk at vi er redd for å gjøre feil. Selvfølgelig er det gøy når vi gjør noe riktig, men det betyr ikke at vi skal være flaue om noe ikke blir helt riktig.

Flere ganger i uken snakker og skriver jeg med lesere og elever som har det litt vondt fordi de ikke synes at de er flinke nok til å snakke eller skrive. Til dere ønsker jeg å si at dette er helt vanlig. Alle føler dette, men noen tenker ikke så mye på det og snakker og skriver i vei allikevel. Jeg tror at disse menneskene har det bedre enn oss andre som hele tiden har det litt vondt fordi ting ikke er perfekt. Om du er en av disse menneskene som er redd for å snakke eller skrive feil ber jeg deg om å gjøre det til et nyttårsforsett for 2014 å ikke være engstelig for hva andre tenker. Det er mye viktigere at du øver og prøver, enn at alt er perfekt.Hvem bestemmer hva som er bra nok, eller hva som er perfekt?

Det er viktig for mennesker å kommunisere, og kommunikasjon må ikke være perfekt. Husk at kroppsspråket vårt hjelper oss veldig mye. Smil og snakk, skriv og hver hjertelig, altså skriv det gode du har i hjertet ditt. Ingen synes du er dum om det ikke blir perfekt. Er du ekstra tøff, ber du folk om å rette på språket ditt. Vær stolt over at du lærer noe nytt. Andre er ganske imponert over deg. Vær litt imponert du også.

Husk at det kun er øvelse som gjør mester!


3 kommentarer:

 1. Dette innlegget bør jeg lese hver dag og etterpå snakke og snakke....
  Tusen takk for bloggen din! Den er fantastisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du liker bloggen. Jeg håper at dette innlegget kan være en hyggelig og inspirerende påminnelse. Snakk så mye du kan. :) Lykke til!

   Slett
  2. Tusen takk for å være så støttende med oss! Det hjelper mye!

   Slett