onsdag 26. november 2014

Norskprøvene banker på døraNå står norskprøvene på dørmatta og banker på døra. Det betyr at det igjen er tid for norskprøver. Dette er andre gang de nye norskprøvene avholdes. Fortsatt er mye nytt, men det er ikke så annerledes. Fortsatt er det viktig at du møter uthvilt og rolig på prøven.

I Oslo opplevde mange som skulle melde seg opp til prøven at det ble fullt. Kanskje var det slik i andre kommuner også. Det betyr at mange må reise til en nabokommune for å ta prøven. Dersom du er en av disse, pass på at du vet hvor du skal ta prøven og hvordan du kommer deg dit. Ha god tid på prøvedagen. Du kommer til å være nervøs, og sikkert ganske stresset. Ikke ødelegg for deg selv ved å være sent ute eller usikker på hvor du skal være.

Pass også på at du har sovet godt om natten. Dersom du ikke får nok søvn, vil ikke hjernen din fungere så godt som den bør. Da vil du føle deg trøtt og det blir vanskelig å konsentrere deg. Husk også på det gamle ordtaket: "Uten mat og drikke, duger helten ikke." Det er du som er helten, og dersom du ikke får i deg mat og drikke, så vil du ikke duge, dvs. fungere slik som du skal. Ikke hopp over frokosten. En god frokost vil hjelpe deg med å holde konsentrasjonen oppe.

Ønsker du flere gode råd før norskprøven, kan du lese dette blogginnlegget som jeg laget til de gamle norskprøvene. Selv om prøven har blitt, digital synes jeg rådene er gode.2 kommentarer:

  1. Takk for den fine artikkelen ! Jeg tar test i norsk høyre nivå i januar, håper det går nok fint :) mvh Pati

    SvarSlett
  2. Takk for den koselige kommentaren. Jeg skal krysse fingrene for deg på norsktesten på høyere nivå. Jeg er enig, det går nok bra! :) Lykke til!

    SvarSlett