søndag 22. oktober 2017

En god latter forlenger livet!Hvem er det som ikke setter pris på en god latter, en skikkelig latterkule. Akkurat nå er det høst og ganske vått og kaldt ute, og hva er vel da mer varmende enn et godt latterbrøl? I dette blogginnlegget skal jeg se litt nærmere på ord og uttrykk vi bruker om latter. Allerede i overskriften bruker jeg "en god latter forlenger livet" og dette uttrykket forklarer vel seg selv. Jeg vet ikke om det er sant at vi lever mye lenger om vi ler mye, men livet blir da i hvert fall mye morsommere.Andre ord og uttrykk vi ofte bruker er for eksempel "latterkule". Det høres morsomt ut, men hva er det? En latterkule er når du begynner å le og du ler skikkelig og gjerne over en stund. Det kan være at du ler av flere morsomme ting etter hverandre, eller det som ofte beskrives er de gangene du begynner å le av noe og så stopper du ikke. Istedet fortsetter du lenge og gjerne begynner igjen etter nesten å ha sluttet å le.Et "latterbrøl" er når du ler voldsomt og med mye lyd. Det er som ordet sier et brøl som kommer når du ler. Du brøler av latter. "Å brøle" er ofte et verb vi bruker for å beskrive hvordan løver "snakker". Siden løver kan virke litt skumle, bruker vi ofte "brøle" om mennesker når vi er sinna og roper høyt, men det kan altså være en positiv beskrivelse når vi setter "brøl" sammen med "latter".Et annet ord som beskriver omtrent det samme som "latterbrøl" er å gapskratte. "Å gapskratte" er et sammensatt ord som består av verbene "å gape" og "å skratte". "Å gape" er et vanlig ord. Det betyr jo å åpne munnen veldig høyt. "Å skratte" betyr å le kraftig. Vi kan bruke ordet "å skratte" alene, men dersom vi åpner munnen veldig mye, kan vi også si "å gapskratte". Da åpner vi munnen så mye at vi ser gapet."Å flire" er et ord som både kan være positivt og negativt. Tatt ut av en sammenheng vil jeg påstå at det er et positivt ord som beskriver at noen ler, gjerne mens de smiler. Fliring er vanligvis litt roligere en skratting, og du trenger ikke å lage mye lyd. Noen ganger bruker vi ordet "å flire" når noen bare smiler uten å le. Ordet kan også brukes for å beskrive at noen smiler eller ler uten at det er godt ment, at man for eksempel ler av noen. Vi kan også bruke verbet "å hånflire". "Å håne" betyr å gjøre narr av noen. "Å hånflire" beskriver altså når man ikke ler fordi noe er morsomt, men du ler for å såre, eller gjøre narr av noen. Dette er ikke den hyggelige måten å le og smile på.

Hvis man smiler for å provosere, for eksempel hvis du smiler eller ler rett mot noen som er fryktelig sinna, kan man også gjerne bruke ordet "flire". I en slik situasjon skal du heller ikke blir overrasket om noen sier til deg at du skal "tørke av deg det fliret". Her har vi substantivet "et flir". Det betyr rett og slett slutt å le eller smile.Verbet "å glise" kan brukes på omtrent samme måte som "å flire". Sånn som jeg forstår ordet, er den største forskjellen at "å glise" betyr mer å smile enn å le, men i et ekte glis er det viktig at du viser tenner. Et slapt smil om munnen med lukket munn vil ikke bli kalt et glis.1 kommentar:

 1. Hei, jeg er her ute for å spre denne gode nyheten til hele verden på hvordan jeg fikk mannen min tilbake. Jeg ble gal da mannen min forlot meg for en annen kvinne i forrige måned. Men når jeg møter en venn som introduserer meg til profeten Okona, stor budbringer til oraklet som han tjener, fortalt jeg mitt problem til profeten Okona om hvordan mannen min forlot meg. Han sa bare til meg at jeg er kommet til rett sted, da jeg vil få mitt hjerte ønske uten noen bivirkning. Han fortalte meg hva jeg trenger å gjøre, Etter at det var gjort, I de neste 2 dagene ringte min mann Jeg på telefonen og sa unnskyld for å leve meg før. Jeg er så glad og overveldet at jeg må fortelle dette til hele verden hvordan profeten Okona hjelper meg med å gi mitt hjerte ønske. Hvis du trenger noen form for hjelp, kontakt profeten Okona på følgende e-postadresse: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastet også så mange stave som,
  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) Du trenger ikke en skilsmisse i ekteskapet ditt.
  (3) Du vil bli markedsført på kontoret din.
  (4) Du vil kurere for dødelige sykdommer
  (5) Hvis du vil ha et barn.
  (6) Du vil være rik.
  (7) Du vil knytte din mann og kone til å være din for alltid.
  (8) Hvis du trenger økonomisk hjelp.
  (9) du vil ha en kone / ektemann

  SvarSlett